CHIROPRACTIE
Chiropractie gaat ervan uit dat de wervelkolom een centrale rol speelt in onze gezondheid. De oorzaak van veel klachten moet worden gezocht in de wervelkolom. Via de zenuwbanen gaan signalen van de hersenen door het hele lichaam en terug. De wervelkolom kan het functioneren van een zenuwbaan beïnvloeden. Verwaarlozing van de wervelkolom kan op den duur tot allerlei klachten leiden, niet alleen in de rug maar in het hele lichaam. Het belang van de wervelkolom zit in de aanwezigheid van het centrale zenuwstelsel. Het zenuwstelsel is ons innerlijk communicatiesysteem: het verbindt de hersens met de rest van het lichaam. De chiropractor heft storingen in de communicatie op door de wervels te corrigeren. Een chiropractor is universitair opgeleid om zelfstandig te diagnostiseren en behandelen. Hij maakt daarbij gebruik van algemeen medische methodes en technieken, zoals röntgenologie, orthopedische en neurologische testen, maar ook van speciale chiropractische technieken.

Redenen om u bij uw chiropractor te laten behandelen:

U heeft gezondheidsklachten of pijn
Zie 'Klachten'.

Natuurlijke gezondheidszorg
U wilt (riskante) medicijnen of onomkeerbare operaties vermijden en kiest voor een veiligere en meer natuurlijke benadering voor een betere gezondheid.

Preventie
U heeft een zwaar beroep met veel lichamelijke inspanning. Of u bent eerder onder behandeling van een fysiotherapeut of chiroprator geweest en u wilt nieuwe klachten voorkomen.

Beter presteren
In uw privéleven of werk voelt u zich vermoeid of gestressd. U wilt energieker en gezonder leven.

(Top)sport
U sport op amateur- of profniveau, heeft blessures of kampt met de gevolgen van eerdere blessures.