BEHANDELINGEN
Voor uw eerste bezoek vragen wij u om een intakeformulier in te vullen. Neem hier voldoende tijd voor - het geeft ons een eerste indruk van u en uw huidige gezondheid, evenals van klachten of blessures uit het verleden. Als u zelf beschikt over röntgenfoto’s, MRI-scans (op film of CD) kunt u die meenemen. Indien u ze niet in uw bezit heeft kunnen ze natuurlijk opgevraagd worden. Het helpt om een beter beeld te krijgen van uw klacht. Als u geen intakeformulier thuis hebt ontvangen, dan verzoeken wij u 10 minuten vroeger op uw eerste afspraak aanwezig te zijn om het alsmog zorgvuldig in te vullen.

De eerste behandeling:

Nadat uw gezondheidsgeschiedenis is besproken, volgt een uitvoerig lichamelijk onderzoek, bestaande uit neurologische, orthopedische en chiropractische onderzoeken. De resultaten worden opgeschreven in een 'rapport van bevindingen'. Dat rapport wordt tijdens de tweede afspraak uitvoerig met u besproken en er wordt een passend en persoonlijk behandelplan opgesteld.
- Diagnose / oorzaak van de klachten
- Prognose (toekomstverwachting)
- Uitleg behandelplan: type en duur van de behandeling
- Advies, voorbeelden: ergonomisch advies, houdingscorrectie, preventie, makkelijke oefening(en)

Vaak is de eerste behandeling licht en kort, om te zien hoe u op de behandeling reageert.

Behandeltechnieken:

Er zijn technieken waarbij een specifieke impuls bij een gewricht wordt gegeven. Soms zal daarbij een geluid (“knakje”) te horen zijn. Dit geluid is het gevolg van de snelle drukwisseling binnen het gewricht. Deze techniek heet Gonstead is veel toegepast binnen de chiropractie.

Andere behandelmethodes:
- Een klein klik-apparaatje - de zogenaamde Activator, voor een zeer milde, gerichte behandeling;
- Een speciale behandelbank met tractie-mogelijkheden (Cox Techniek);
- De Thompson Techniek wordt vaak toegepast bij mensen met kunstheupen

Spierspecifieke methoden:
Er zijn ook spierspecifieke methoden (bijvoorbeeld Trigger Point Therapy, Myo-Fascial Release, Active Release Therapy (ART), Kinesiotape en Post-Isometrische Release technieken) om verklevingen binnen en tussen spieren te behandelen en om de chiropractische behandeling te ondersteunen. Bindweefsel verklevingen zijn ook te verhelpen met Graston Technique, FAKTR-PM, and Fascial Manipulation technieken.

Uw chiropractor maakt gebruik van alle bovenstaande technieken, gebaseerd op onze ervaring en uw voorkeur, waarbij het effectief behandelen van de klacht het uitgangspunt is. Wij zijn trots om te zeggen dat wij doen wat werkt!